جوانان برای شروع یک زندگی موفق و پایدار نیاز به رضایت والدین دارند که پشتوانه روحی و عاطفی مستمر برایشان فراهم شود. در یک توصیه کلی برای تحصیل رضایت والدین از چند راه کار می‌‌توانید استفاده کنید:

– صحبت همراه با احترام و محبت با والدین بدون سماجت؛

– استفاده از همکاری و میانجی‌گری خیر اندیشان و خویشاوندان نزدیک و صاحب نفوذ بر روی آنان؛

– اصرار آمیخته به محبت و فرمان برداری و دعا به درگاه خداوند؛

– گاهی اوقات صبر و تحمل و گذر زمان، خود به عنوان یک عامل مؤثر، می‌‌تواند شما را در رسیدن به هدفتان یاری دهد. پس صبر و تحمل داشته باشید و عجولانه عمل نکنید، بلکه اجازه بدهید مدتی بگذرد.[۱]

 

اما اگر به طور اختصاصی بخواهیم به سؤال شما بپردازیم به نکات زیر توجه کنید:

گفتید پدرتان بدون دلیل خواستگاران را رد می‌ ‌کنند. معمولاً بزرگ‌ترها کاری را بدون دلیل انجام نمی‌‌دهند، آن‌ هم موضوع سرنوشت فرزندشان، پس شما باید با آنها صحبت کنید و دلیل کارشان را بپرسید. اگر از پدر خجالت می‌‌کشید با مادر مطرح کنید. با این روش به خیلی موضوعات که آنها توجه کرده اند و شما متوجه نبودید پی می‌‌برید.

اگر پسر خاله‌تان را مناسب ازدواج می‌‌دانید واقعاً شجاعانه و محترمانه اول با مادر صحبت کنید و در صورت مناسب بودن شرایط با پدرتان صحبت کنید. در صورتی که روابط تان با آنها صمیمی نیست با یکی از افراد خانواده‌تان که می‌‌تواند با آنها صحبت کند موضوع را مطرح کنید.

 

همچنین بزرگترهای فامیل که پدرتان از آنها حرف‌شنوی دارد می‌‌توانند به شما کمک کنند. چون خواستگارتان فامیل است پس نزدیکانی که در این ارتباط هستند می‌ توانند کمک باشند. اما همان طور که گفتم بهترین راه این است که رابطه خود را با آنها بهتر کنید و خود به طور مستقیم با مادرتان صحبت کنید تا ایشان با درایت و مهارت خود بتوانند مشکل را حل کنند. شاید مشکلات و مسائلی پشت پرده است که به واسطه کم‌تجربگی به فکر شما نمی‌‌رسد.

در ضمن صحبت کردن و دلیل پرسیدن به آنها نشان می‌‌دهد که این موضوع برای شما مهم است و قصد ازدواج دارید و در حین صحبت می‌ توانید با بیان خوبی های خواستگارتان، نظر مثبت خود را برای آمادگی ازدواج بیان کنید.

در انتها به خدا توکل کنید و از او کمک بخواهید تا آنچه صلاح شما است پیش آید.

 

 

پی نوشت


[۱] – ر.ک: پرسش ها و پاسخ های دانشجویی، دفتر ۲۵، روابط دختر و پسر، محمدرضا احمدی.