پرخاشگری و لج بازی کودکان ممکن است چند علّت داشته باشد؛ از جمله:

الف. تغذیّه

معمولاً بچّه هایی که تغذیه خوبی ندارند، آستانه ی تحمّلشان پایین است و زودتر پرخاش می کنند. در خود ما بزرگ ترها نیز همین طور است؛ مثلاً کسی که گرسنه است، زودتر عصبانی می شود و تندی می کند نسبت به کسی که غذا خورده و استراحت کرده است.

والدین باید توجّه کنند که مهم ترین وعده برای کودکان زیر هفت سال صبحانه است و بهترین زمان برای صبحانه خوردن، ساعت هشت صبح است.

 

ب. زمان خوابیدن و بیدار شدن

نکته بعد ساعت خواب بچّه است که باید اصلاح شود. بهترین زمان خواب برای کودک بین ساعت نه و نیم تا ده شب است و بهترین زمان برای بیدار شدن او بین ساعت هفت تا هفت و نیم صبح است.

 

ج. امر و نهی کردن به کودک

 سوّمین نکته ای که بچّه ها را پرخاشگر و لج باز می کند، امر و نهی کردن زیاد است. والدین باید نوع کلام خود را با کودکان زیر هفت سال تغییر دهند؛ چراکه آنها در دوران امیری به سر می برند و امیر یک ویژگی دارد و آن این است که هیچ کس به او، امر و نهی نمی کند.

البته منظور ما این نیست که پدر و مادر فرزند را آزاد بگذارند تا هر کاری که خواست انجام دهد، بلکه آنها می توانند به جای امر و نهی از روش ترغیب کردن استفاده کنند.

 

د. هم بازی

کودکان بعد از دوسالگی نیاز به هم بازی دارند. یکی از دلایلی که بچّه ها وابسته، لجباز و پرخاشگر می شوند، بی کاری است. والدین باید برای بچّه ها، کار ایجاد کنند و کار اصلی بچّه ها در این سن بازی است. بیشتر بچّه ها  وقتی در کنار هم قرار می گیرند، آرام تر هستند.

بچّه ها از سنّ دوسالگی به بعد نیاز به همبازی دارند و اگر این نیاز فراهم نشود؛ آنها لجباز و پرخاشگر می شوند.