منشأ همه خوبیها، تقواست. جامعه با تقوا به هم ظلم نمی کنند، آدم باتقوا نه عمر خودش را ضایع می کند و نه عمر دیگران را. تقوا کنترل و ارزیابی و محاسبه است. عمر ما سرمایه ماست. این سرمایه دارد آب می شود، ما برای بعد از مرگمان زندگی می خواهیم. اگر این سرمایه را طبق دستور مالک این سرمایه -که به ما داده است- مصرف نکنیم، بیچاره ایم. هر کس در آخرت چیزی دارد، از اینجا برده است “أَنْ لَیْسَ لِلْإِنْسانِ إِلاَّ ما سَعى“ نجم؛ ۳۹ – براى انسان بهرهاى جز سعى و کوشش او نیست.
سخن ما در خطبه اول، در مورد اسرار نماز بود ولی این هفته زیر خیمه حضرت فاطمه زهرا سلام اللهعلیها هستیم. من ابتدائاً شهادت جانگداز این قهرمان، (۵) این الگو، این تابلو، این حجت خدا، این بقیه النبوه و این الگوی بانوان و همه عالمیان را به امام زمانمان و به همه ارادتمندان به پیغمبر صلی اللهوعلیهوآله و دودمانش، خاصه به شما پیروان و عاشقان اهل بیت علیهمالصلاهوالسلام تسلیت عرض می کنم.
حضرت فاطمه زهرا سلام اللهعلیها مثلش، مثل حضرت عیسی و بالاتر است. قرآن کریم در مورد حضرت عیسی و مادرش آیات فراوانی دارد. وقتی حضرت مریم سلام اللهعلیها عیسی را آورد، مردم تحمل نکردند با اینکه سابقه طهارت، قداست و عفت در مورد حضرت مریم سلام اللهعلیها برای کسی پوشیده نبود، لیکن جوی به وجود آمد و همه مردمی که اطلاع پیدا می کردند، در آن صحنه حاضر می شدند و بدون استثنا تیرهای شماتت و تهمت را به سوی قلب پاک این بانویی که در دلش جز خدا نبود، نشانه میگرفتند و این بانو هم تکلیف داشت که پاسخی نگوید و اشاره به کودک می کرد.
این کودک هم جانانه به میدان آمد، هم از طهارت و قداست مادرش دفاع کرد و هم فلش توحید شد. امری جدیدی است. خدا قدرتش در همه عالم بروز و ظهور دارد. این حرف زدن من قدرت خداست، حضور شما در اینجا قدرت خداست، نگاه شما قدرت خداست، نفس کشیدن شما قدرت خداست؛ ولی چون برای ما عادی شده از بس قدرت دیدیم از خداوند، توجه نمی کنیم که همه چیز جلوه های قدرت خداوند است. خدا برای تنبه و توجه بندگانش که باز از مظاهر رحمت و لطف اوست، گاهی معجزه ای را از طریق بنده ای از بندگانش ظاهر می سازد، تا مردم خدای خودشان را بشناسند و در برابر قدرت مطلق زانو بزنند، در برابر قدرتی که رحمت به همراه دارد، چرا بشر چموشی کند؟ چرا بشر ناامیدی داشته باشد؟
حضرت عیسی علیهالسلام در همان روز اول تولدش، لب به سخن گشود و عجب سخنی گفت! “قَالَ إِنىِّ عَبْدُ اللَّهِ ءَاتَئنىَِ الْکِتَابَ وَ جَعَلَنىِ نَبِیًّا(۳۰) وَ جَعَلَنىِ مُبَارَکا“ سورهمبارکهمریم. تا اینجایش معارف بود، بعد هم دستورات اجرایی و عملی دارد “وَ أَوْصَانىِ بِالصَّلَوهِ وَ الزَّکَوهِ مَا دُمْتُ حَیًّا(۳۱)” هم دستور ارتباط با خالق مادام العمر دارم، من باید نماز بخوانم و این اکسیر معالجه غفلت را همیشه داشته باشم و هم ارتباط با خلق خدا در پرتو با خالق است. هر کس که خدا پرست است، توجه به کمبودهای خلق خدا دارد(۱۰) و به کمک خلق خدا می شتابد.
با این سخن گفتن کودک نوزاد و اعلان این معنا که من مکتب نرفته و درس ناخوانده، کتاب دارم! برنامه و فرمول دارم! هندسه سعادت را با خودم آورده ام، من معمار معنویت بشرم، من مأمور نجات انسانها هستم و خداوند هم ویژگیهایی به من داده است. اولین ویژگیم این است که اگر من صاحب کتابم، من بنده خدا هستم، عبدالله هستم و چون عبدالله هستم خدا به من کتاب الله داده است. کسی که عبدالله است و کتاب الله بر او نازل شده است، جزو اصول برنامه هایش، نیکی کردن به پدران و مادران است، “وَ بَرَّا بِوَالِدَتىِ“ مریم؛ ۳۲ حالا این والده، کسی که انسان را تولید می کند، چه والده جسمی باشد، چه والده روحی؛ که مرحوم آقای بهجت می فرمودند: شیعه همه فرزندان فاطمه سلام اللهعلیها هستند. مادر ما فاطمه سلام اللهعلیها است. رشد ما در دامن فاطمه سلام اللهعلیها است، جهاد ما در دامن فاطمه سلام اللهعلیها است. اینکه ما آموختیم از ولایت دفاع کنیم و هرگز ولی را تنها نمی گذاریم از فاطمه سلام اللهعلیها داریم.
این مسئله هم اعجاز و درس توحید بود و خواب گران را از روح معاصرین خودش با این شوکی که وارد کرد و بیدارگر بود، فاطمه الزهرا سلام اللهعلیها قبل از ولادتش سخن گفته است، در رحم مادرش سخن گفته است. “یا اماه! لاتحزنی ان الله مع ابی“ مادر من! خدیجه سلام اللهعلیها چرا زانوی غم در بغل گرفتی؟ چرا خون جگر می خوری؟ تو می خواهی از رهبر زمانت دفاع کنی و از اینکه مردم به او جفا می کنند، زانو بغل کردی؟ فکر می کنی او تنهاست؟ نگران نباش. خدا این پرچم را به دست هر کس بدهد، هوایش را دارد! خداوند همراه پرچمدار هدایت مردم است. این کشتیبان تنها نیست، – از این امواج خروشانی که آغاز حرکتش است و تا ابد این کشتی در حرکت خواهد بود،- این کشتی در پناه خود خداست؛ لذا شکست ندارد ناراحت نباش!
یکی اینجا بود که حضرت زهرا سلام اللهعلیها قبل از تولدش سخن گفت؛ و این سخن گفتن کرامت و خارق عادتش بالاتر از کار حضرت عیسی علیهالسلام است. یکی هم خطبه حضرت زهرا سلام اللهعلیها الحق و الانصاف جزو کرامتهاست، جزو معجزات است. حالا در اصطلاح کلامی چون خواستند بین معجزه و کرامت تفاوتی باشد، گفتند معجزه مال پیغمبر است، ولی همین قماش کار را اگر غیر پیامبر انجام داد، کرامت نامیده می شود. در مورد حضرت زهرا سلام اللهعلیها ما کرامت زیاد داریم. در بدو تولدش شهادت به وحدانیت خدا داد: “اشهد ان لا اله الله و اشهد ان ابی محمد رسول الله و ان بعلی علیاً ولی الله“ (۱۵)
حضرت زهرا سلام اللهعلیها، هنگام ولادتش با چراغ توحید، با نورافکن پیغمبر شناسی، با کانون نور ولایت شناسی و ولی مداری آمده است. خط رهبری را تا دامنه قیامت، در کلمات زیبای خودشان هنگام تولد تابلو کردند و به جهان نشان دادند که این پیامبر و حجت خداست، آمده است که بر دیگران اتمام حجت کند. حضرت زهرا سلام اللهعلیها راه است، راهنما است، راهبر و چراغ راه است و جاذبه های نوری ایشان نفوس مستعده را تا اعلی علیین بالا می برد.
معرفی کتاب
کرامت های وجود نازنین حضرت زهرا سلام اللهعلیها را در کتابها بخوانید. کتابهای خوبی شیعه و سنی نوشته اند، اما کتابهای خوبی که به فارسی نوشته شده است، کتاب ریاحین الشریعه است که در مورد بانوان ممتاز عالم خلقت است، دو جلدش در مورد حضرت زهرا سلام اللهعلیها است و در عربی کتاب زیاد نوشته شده است:
- یکی از مجلدات بحار الانوار در مورد حضرت زهرا سلام اللهعلیها است.
- بخشی از کتاب اعیان الشیعه، نوشته مرحوم آقا سید محسن امین جبل آملی در مورد حضرت فاطمه الزهرا سلام اللهعلیها است.
- ناسخ التواریخ معجزات حضرت زهرا سلام اللهعلیها را دارد.
- علامه بحرانی در کتاب مدینه المعاجز، معجزات ایشان را دارد.
حضرت زهرا سلام اللهعلیها قدرت مطلق خدا در وجودش تجلی کرده است. تا به امروز قدرت نمایی کرده ولی یکی از جلوه های…
پاسخ دهید