این مقاله شامل پرسشهایى است در زمینه هاى: ۱٫ نقش حدیث در شناخت دین ۲٫ جایگاه کتاب کافى در فرهنگ شیعى ۳٫ اهداف شیخ کلینى از تنظیم و تدوین کتاب کافى ۴٫ نیازسنجى ضرورت پرداختن به تحقیق و ترویج کتاب کافى و شیخ کلینى و ۵٫ بایستههاى پژوهشى مرتبط با کافى و کلینى؛
که توسّط اندیشمندان معاصر: استاد محمّد بیابانى اسکویى، دکتر محمّدمهدى رکنى، حجّتالاسلام محمّد محمّدى رى شهرى و استاد على ملکى میانجى پاسخگویى شده است. بر اساس پاسخهاى این اندیشمندان، ۱٫ براساس حدیث ثقلین سرچشمه اصلى دین قرآن و حدیث است. ۲٫ کتاب کافى با توجّه به قدمت و جامعیّت و اعتبار، نه تنها در چالشهاى فکرى زمان خود نقش اساسى داشته است، بلکه براى زمانهاى بعد نیز چنین نقشى دارد. ۳٫ براى ترویج کافى در روزگار حاضر به ویژه با توجّه به معارف اعتقادى شیعى، باید برمبناى آن تلاشهاى بیشترى انجام شود که راه حلّى مناسب براى پاسخ به خرافات و تحریفات است. ۴٫ پژوهشهاى حدیثى بیشتر و جدّی تر براى شناخت کافى لازم است.
همه بزرگان و فقهاى طراز اوّل شیعه به عظمت و جایگاه ویژه کتاب کافى اعتراف و با نهایت بزرگداشت و تکریم، از مؤلّف آن یاد کردهاند. پرداختن به کتاب کافى، یعنى احیاى مکتب اسلام و قرار دادن اسلام ناب در اختیار جامعه بشرى و خدمت سترگ به علم و فرهنگ و دین.
پاسخ دهید