من در حالت اضطراب و نگرانى ناخنهاى دست و پایم را – با اینکه درد شدیدى دارد – از ته مى کشم؛ مرا راهنمایى کنید.
راهکارهاى زیر تأثیر به سزایى در درمان این بیمارى دارد:
۱ – سعى کنید با خود کنترلى، میزان و دفعات ارتکاب به این عادت را روز به روز کاهش دهید و با یادداشت نمودن آن، کاهش تدریجى آن را دنبال کنید.
۲ – زمانها و موقعیتهایى که این حالت بروز مىکند، شناسایى کرده و در آن موقعیتها خود را به اعمال و افکار دیگر (مانند مطالعه و کارهاى ظریف) مشغول سازید.
۳ – عوامل اضطراب و ناخن جویدن را شناسایى کرده و آنها را کاهش دهید و از صحنه زندگى حذف کنید. براى مثال اگر به هنگام شنیدن اخبار، این عادت بروز مىکند، در این موقع به کارهاى دستى (مانند خطاطى، بازى با قلم و تمرین خط و گفتن ذکر و شمردن آن به وسیله تسبیح و…) مشغول شوید و مدت زمان گوش دادن به اخبار را کاهش دهید.
۴ – اگر از به کارگیرى این دستورالعمل ناتوان و یا آن را کم تأثیر مىدانید، از دستکش و یا کیسه استفاده کنید به محض بروز این حالت، دست خود را در کیسه یا دستکش قرار دهید.
۵ – شخصى را بخواهید تا هرگاه مشاهده کرد شما به این عادت مشغول شدهاید، دست شما را بگیرد و یا با یک روش آزار دهنده (مانند فشار دادن به دست شما) رفتار شما را کنترل کند. کافى است چندین روز این عمل را انجام دهید تا این عادت فراموش گردد.
۶ – هر روز به صورت مرتب ورزش کنید، به خصوص به هنگام صبحگاه.
۷ – هنگام ورزش چندین بار نفس عمیق بکشید و اکسیژن خون خود را افزایش دهید.
۸ – قرآن زیاد بخوانید و به صورت مرتب و منظم چند وعده در روز قرآن بخوانید.
۹ – ذکر «لاحول ولا قوه الا باللّه» را زیاد بگویید.
۱۰ – هنگام گفتن ذکر تسبیح در دست بگیرید و این ذکرها را با تسبیح بگویید.
۱۱ – سر انگشتان خود را با موادى تلخ و بدبو آلوده کنید که به محض گذاشتن در دهان تلخى و بوى بد آن شما را اذیت کند.
۱۲ – هنگام گوش دادن به درس یا تماشاى تلویزیون دستهاى خود را زیر چانه یا کنار گوش خود نگذارید؛ یا تسبیح دست بگیرید و دستهاى خود را مشغول کنید یا روى نشیمنگاه بنشید و دستها را دور پاها درهم قفل کنید.
پاسخ دهید