درسهایی از آیهی ۸۷ سوره مبارکه یوسف
و ما که امام زمان ارواحنا فداه داریم عقل و نقل به ما میگوید که امام زمان ارواحنا فداه حیّ و ناظر هستند، موجود هستند، حال باید با توجّه به این آیهی کریمهی سوره مبارکه یوسف خودمان را مخاطبِ آن سوره بدانیم، «یَا بَنِیَّ اذْهَبُوا فَتَحَسَّسُوا مِنْ یُوسُفَ وَأَخِیهِ وَلَا تَیْأَسُوا مِنْ رَوْحِ اللَّهِ ۖ إِنَّهُ لَا یَیْأَسُ مِنْ رَوْحِ اللَّهِ إِلَّا الْقَوْمُ الْکَافِرُونَ»، در این آیه کریمه دو نکته وجود دارد که هم نکتهی اخلاقی است و هم ارتباط با حدیث «عنوان بصری» دارد.
یکی مسئلهی «تَحَسُس» است؛ انگیزه میخواهد، حرکت میخواهد، راه افتاد میخواهد، عاشق نمیتواند بنشیند، طالب نمیتواند بخوابد…
إلـهِی حَلِیفُ الحُبِّ فِی اللَّیْلِ ساهِرٌ یُـناجِی وَیَـدْعُو وَالـمُغَفَّلُ یَهْجَعُ
عرضه میدارد: معبودِ من! کسی که پیمان حبّ و عشق دارد مگر میتواند بخوابد؟ آن کسی که میخوابد در بستر غفلت گرفتار شده است، آن کسی که گرفتارِغفلت است… اما هر «مُغَفَّلی» «مُقَفَّل» هم هست، دل او قفل شده است، در دلِ او نور نیست، حرارت نیست، عشق نیست.
اولین شرط رسیدن به لقاء امام و شرط استفادهی از وجود نازنین امام و بهرهگرفتن از نورِ وجودِ امام این است که انسان بجنبد، «حَیَّ عَلَی الصَّلاه»، بدو.
میخواهی به امام زمان ارواحنا فداه دسترسی پیدا کنی و تکان نمیخوری؟ خودت را تغییر نمیدهی؟ اخلاقِ خودت را تغییر نمیدهی؟ آیا هنوز هم تنبل هستی؟ هنوز هم بیخبری! بلند شو، «إذهَبوا»، بروید، شما که ایستادهاید و تکان نمیخورید.
درس اخلاق مجازی
آیت الله صدیقی
۲۳ فروردین ۹۹
پاسخ دهید