چگونه پرخاشگری کودکان را درمان کنیم؟
والدین باید برای درمان پرخاشگری به چند نکته توجّه کنند:
الف. همبازی مناسب
کودک باید از سنّ دو سالگی به بعد هم بازی داشته باشد و با او بازی کند. همچنین پدر و مادر باید محیط را برای بازی کردن کودک در خانه آماده کنند.
ب. اسباب بازی مناسب
اسباب بازی مناسب باید دارای چند ویژگی باشد: ۱٫ متناسب با سنّ کودک باشد ۲٫ سریع خراب نشود ۳٫ برای بچّه لذّت آور باشد.
ج. زمان مناسب خواب و بیداری
بچّه در دوران کودکی به نه یا ده ساعت خواب نیاز دارد؛ لذا پدر و مادر باید طوری برنامه ریزی کنند که فرزندشان در زمان مناسب بخوابد و از آن در طرف در موقع مناسب بیدار شود.
زمان مناسب خواب و بیداری باعث رشد هوشی کودک می شود؛ چراکه کارشناسان می گویند: بهترین زمان یادگیری فرزندان صبح است.
د. خوردن صبحانه ی کامل و به موقع
صبحانه ی کودکان زیر هفت سال باید قبل از ساعت هشت صبح باشد؛ امّا خیلی از مواقع صبحانه متّصل به ناهار می شود؛ به طوری که انسان نمی داند او ناهار می خورد یا صبحانه. همچنین صبحانه کودک باید کامل باشد؛ به طوری که تمام ویتامین ها جذب بدنش شود. بچّه هایی که همه چیز نمیخورند، سریع تر عصبانی می شوند.
همچنین پدر و مادرها باید به هرم غذایی فرزندانشان توجّه داشته باشند و آن را در برنامهی غذایی آنها رعایت کنند. در این هرم طبقهی اوّل به نان و غلّات اختصاص داده شده و طبقهی دوم مخصوص میوه و سبزیجات است. در طبقهی سوم لبنیات و گوشت قرار دارد و طبقهی چهارم برای مواد قندی، روغن و نمک است. بچّهها باید حتماً در طول روز این هرم غذایی را در وعدههای خود داشته باشند و از آن استفاده کنند که إنشاءالله عقل سالم در بدن سالم باشد.
ه. پرهیز از دعوای والدین
ممکن است نوع برخورد والدین با یکدیگر باعث پرخاشگری فرزند شود؛ چراکه برخی از پرخاشگری های کودک تقلیدی است. بنابراین پدر و مادر باید از مشاجره و پرخاشگری در حضور فرزندان بپرهیزند.
ط. پرهیز از بیکاری
گاهی بچّهها به دلیل بی کاری توجّه و دقّتی بیش از حد در رفتار اطرافیان می کنند که این خود باعث آسیب است؛ چراکه آنها با این کار رفتار دیگران را در ذهن خود بزرگ می کنند و وقتی موضوع بزرگی پیش می آید، دراین صورت تحمّلشان کم می شود.
پاسخ دهید