با عرض سلام و تحیت به محضر شریف حضرت عالی ۱- آیا نام اصلی حضرت علی اصغر (ع) ، عبدالله بوده ؟ و یا حضرت اباعبدالله ، فرزند دیگری به نام عبدالله داشته است ؟ ۲- می دانیم که حضرت اباالفضل علمدار لشکر اباعبدالله (ع) بوده است ، لطفا بفرمایید که کیفیت علم حضرت قمر بنی هاشم چگونه بوده است ؟ ۳- آیا امام حسن مجتبی (ع) به امام حسین (ع) وصیت کرده بودند که فرزندش قاسم را داماد کند ؟ با تشکر فراوان
با سلام در پاسخ به سوالهای شما باید گفت:
الف: در منابع کهن تاریخی نام حضرت علیاصغر،عبدالله رضیع ثبت شده است که به عنوان نمونه میتوانید به این کتابها مراجعه فرمایید:
۱ – بَلاذُری، انساب الاشراف، ج ۳، ص ۴۰۷.
۲ – ابونصر سهلبنعبدالله بخاری، سر السلسله العلویه، ص ۳۰.
۳ – مقاتلالطالبیین، ص۸۹-۹۰.
۴ – سلیمانبناحمد طبرانی، المعجم الکبیر، ج۳، ص ۱۰۳.
۵ – شرح الاخبار، ج۳، ص۱۷۷.
ب: در منابع تاریخی مطلبی که بیان کننده ویژگیهای علم حضرت عباس علیهالسلام باشد نیامده است اما در مجوع علم های آن زمان پارچهای بودند که بر تکه چوبی یا بر سر نیزه بسته میشد.
ج: در مورد حضرت قاسم نیز باید گفت: ایشان در سال ۴۴ هجرى در مدینه متولد شده است و چون شهادت پدرش امام حسن علیهالسلام در سال ۵۰ هجرى بوده است،[۱] باید گفت تا سن شش سالگى تحت نظر پدر بزرگوارش پرورش یافت و پس از آن طبق وصیتى که پدرش هنگام شهادت به امام حسین علیهالسلام نمود مبنی بر اینکه «همه فرزندان و خاندانم را به تو مىسپارم پس نسبت به آنها پدرى کن»[۲] تحت سرپرستى عموى بزرگوارش امام حسین علیهالسلام قرار گرفت. قاسم را جوانی زیبا چهره و ماه روی توصیف کردهاند.[۳]
نکات فوق مطالبی است که در مورد ایشان در منابع ثبت شده است. در نتیجه با توجه به آنکه ایشان هنگام شهادت پدرشان تنها شش سال داشتند ، چنین وصیتی از جانب امام حسن علیهالسلام در مورد فرزندش قاسم، بعید به نظر میرسد.
منبع:پرسمان
[۱] . خطیب بغدادی، تاریخ بغداد، ج۱، ص۱۵۰.
[۲] . شیخ طوسى، الامالى، ص۱۶۰.
[۳] . طبری، تاریخ الأمم و الملوک، ج۵، ص۴۴۷؛ ابوالفرج اصفهانی، مقاتلالطالبیین، ص۸۸؛ شیخ مفید، الإرشاد، ج۲، ص۱۰۷.
پاسخ دهید