آسیبهای عرفان حلقه در قلمرو مسائل دینی تحریف باورهای دینی و بیمبالاتی نسبت به مسائل شرعی را در بر میگیرد، ریشه این آسیب به این جمله طاهری بازمیگردد: اعتقادات و مناسک دینی روبنا هستند و زیربنای همه ادیان شعور کیهانی است!
امروز آسیب های «عرفان حلقه» در حوزه های معنوی، روانی و اجتماعی غیر قابل انکار است. به همین دلیل برای آشنایی بیشتر با این غده سرطانی در سلسله گفت وگوهایی با حجت الاسلام محمودرضا قاسمی کارشناس فرق و مسئول پاسخگویی به شبهات مؤسسه بهداشت معنوی گفت وگو کردیم که بخش پایانی آن در ادامه می آید:
باور به معاد در عرفان حلقه با مشکلات زیادی روبرو است
الف) برپاکننده معاد و روز داوری ابلیس است، او خالق و مالک قیامت و بهشت و دوزخ است، زیرا همه این مراحل در جهان دو قطبی است که در قلمرو ابلیس است و خداوند یکتا حاکم مطلق جهان تک قطبی و هیچ قطبی است.
ب) انسان ها پس از مرگ رهسپار برزخ و پس از آن قیامت نمی شوند، مگر اینکه اتصال به شبکه شعور کیهانی را دریافت کرده باشند. در غیر این صورت ارواح مردگان که پس از مرگ به جای کالبد جسمی کالبد ذهنی دارد، در افراد زنده رسوخ می کند و توسط آن ها عمل می نماید و در این دنیا باقی می ماند، این تحلیل نوعی تناسخ است که در قرن شانزدهم توسط اسحاق لوریا در اندیشه های عرفانی یهود (کابالا) مطرح شد و مبانی و نتایج ضد قرآنی دارد.
ج) دوزخ یک دالان آگاهی است که افراد با عبور از آن آموزش می بینند، مثل بچه های تنبلی که برای آن ها کلاس فوق العاده گذاشته می شود، آن ها رنج می برند، ولی در کل برایشان مفید است و موجب کمال آن ها است، پس دوزخ آن قدر هم وحشتناک و جای بدی نیست.
د) بهشت هم موقت است، تا کی می خواهیم بخوریم و بخوابیم، از آنجا می گذریم و به سوی جهان تک قطبی می رویم.
ه) افراد پس از گذر از جهان دوقطبی و پشت سر گذاشتن قیامت و بهشت و دوزخ و… با آزمون آخر وارد جهان تک قطبی می شوند، آزمون آخر این است که خدا همه قدرت و خدایی خودش را به انسان می دهد و همه مثل خدا، خدا می شوند، حالا آزمون شروع می شود، خدا از آن ها می پرسد که می خواهید به خدایی با من بپردازید و در وحدت باشید یا اینکه خدایی بدون خدا را انتخاب می کنید، کسانی که خدایی بدون خدا را انتخاب کنند رب می شوند و جهانی موازی را خلق می کنند و چرخه جهان دو قطبی از سر گرفته می شود.
نبوت و ولایت
الف) به طور کلی در مورد قرآن معتقدند که ظاهری دارد و باطنی، باطنش با ظاهر متفاوت است، نباید در ظاهر ماند و راه درک باطن رمزگشایی است که طاهری انجام داده و هر چه خودش می خواهد، به صورت تأویلات واقعاً بی ربط به قرآن نسبت می دهد، نظیر تأویلات مربوط به حبل الله و اتصال فردی و جمعی و…
ب) درمورد نبوت عامه به درستکاری پیامبران معتقد نیستند، به طوری که کاملاً و صراحتاً حضرت سلیمان و لشگر او را بی شعور می داند، زیرا به جای کمال، از خداوند ملک خواست و انحصار طلب بود!
ج) توسل و شفاعت به تمسخر گرفته می شود.
د) نقش هدایتی اهل بیت(ع) با عنوان اینکه هیچ واسطه ای بین انسان و خدا نیست، حذف می شود.
ه) تنها واسطه میان انسان و خدا را شعور کیهانی می دانند که همان رقص و حرکت همه کائنات است.
و) به طور کلی احترام و ارادت به اهل بیت(ع) و زیارت آن ها تحت عنوان شخص پرستی، مرده پرستی و مکان پرستی نفی می شود(این رویکرد بسیار شبیه به وهابیت است. به همین علت در برخی از مناطق نظیر روستای دهنو اصفهان کلاس های عرفان حلقه به عنوان کلاس وهابی ها معروف شده است).
ز) آن ها برای اهل بیت هیچ جایگاهی قائل نیستند، به طوری که اعلام کرده اند، آن ها نیز مثل مال، زن و فرزند ممکن است، تسهیل کننده مسیر کمال باشند و ممکن است مانع در مسیر کمال باشند.
آسیب های اخلاقی
۱ – شبکه منفی بخشی از پروژه کمال است و کمال ترکیبی از خیر و شر است.
الف) برخی از افراد که به عرفان حلقه گرایش پیدا می کنند، تحت عنوان برون ریزی یا در حالت های عادی تر به بدترین کارها دست می زنند و دوستانشان می گویند که آن ها در حال تجربه شبکه منفی هستند و این برای کمال لازم است.
ب) انسانی که فقط شبکه مثبت را تجربه کرده ناقص است، بنابراین معصومیت را دلیلی بر نقص می دانند.
ج) برخی از افراد معتقدند که به شبکه منفی وصل شده اند و دیگران را آگاهانه و به صورت تهدیدآمیزی به شبکه منفی متصل می کنند و این افراد دچار مشکلات شدید روانی و معنوی می شوند، به طوری که ظاهر آن ها نیز بسیار کریه می شود، نمونه هایی از این دست هستند که با مؤسسه در ارتباط هستند و ما سعی می کنیم با برخی از دستورالعمل های وارد شده در روایات برای دفع جن و شیاطین به آن ها کمک کنیم.
۲ – به سادگی دروغ می گویند.
الف) در بعضی از موارد کسی ادعاهایی می کرد که همسرش می آمد و می گفت که همه آنچه گفته خلاف است، معمولاً به صراحت ادعا می کنند که از زمان اتصال به حلقه اهل نماز و عبادت و عرفان شده اند و مشکلات اخلاقیشان مثل مشکلات جسمی اصلاح شده است، اما بررسی نشان می دهد که هیچ کدام از این مطالب درست نیست، حتی گاهی در اظهاراتشان گریه هم می کنند.
ب) بسیاری از مسترها خودشان را استاد قرآن و کسی که پیش از این بسیار متدین بوده و نتیجه ای ندیده، اما با عرفان حلقه دین را شناخته است معرفی می کنند، در حالی که همین افراد آیات مشهور قرآن را حضور ذهن ندارند و مسائل روشن قرآن را نمی دانند.
ج) گاهی توجیه دروغ گویی ها این است که دیگران هنوز به ادراکاتی نرسیده اند که حقایق را بفهمند، برای آن ها گفتن اسرار زیان بار است و به نفع خودشان است که عرفان حلقه و خودتان را آن طور که آن ها می فهمند و دوست دارند معرفی کنید، این کمکی به آن هاست تا حقیقت را انکار نکنند.
د) گاهی این اظهارات و تجلیل از شبکه شعور کیهانی و اتصالات به عنوان راهکاری برای پایان دادن به رنج ها و برون ریزی ها تصور می شود، چنانکه در درسنامه ها و منابع عرفان حلقه و سوگندنامه آن ها نیز به آن اشاره شده است.
آسیب هایی در حوزه الزامات شرعی
۱ – ترک صلات در بین آن ها بسیار رایج است
الف) با این توجیه که مقیم شدن در اتصال یعنی نماز و ما که اتصال دریافت کرده ایم، اگر به اتصال توجه کنیم این نماز بهتر از نمازهای بی کیفیتی است که تا کنون می خوانده ایم.
ب) کسانی که نماز بی کیفیت می خوانند شعور کیهانی ترمز دستی آن ها را می کشد، آن قدر از نماز بی کیفیت و کشیدن ترمزدستی می گویند که شخص نسبت به نمازش بی رغبت می شود و تمایل به خواندن را از دست می دهد، به هر حال افراد زیادی هستند که می گویند ما منتظریم تا نماز برایمان بیاید، فعلاً شعور کیهانی ترمزدستی را کشیده و منتظریم تا هنگامی که او صلاح بداند آزاد کند و ما نماز با کیفیت بخوانیم.
ج) برخی به طور گاه گاه شعور کیهانی ترمزدستی شان را رها می کند، برای مثال موردی بود که می گفت: برایم آگاهی آمد که هفده روز نماز بخوانم، چه نمازی خواندم و بعد دوباره کشیده شد. فکر می کنم برای همه عمرم کافی است.
۲ – حجاب را به صورتی متافیزیکی تفسیر می کنند، می گوید کسانی که حجاب ندارند، در واقع انرژی نوع دوم جذب می کنند، انرژی نوع اول با غذا تأمین می شود و انرژی نوع دوم با توجه، کسانی که بی حجاب هستند، نیازمند انرژی نوع دوم هستند و این بد است، اما این حرف چند نتیجه عملی داشته است
الف) بی حجابی نوعی جذب انرژی است، کسانی که دارای ضعف های روانی هستند، به این نوع انرژی نیاز دارند، ضعف های مثل افسردگی و غیره که نشانه ضعف روانی است، چنین افرادی احساس می کنند با جلوه گری می توانند انرژی نوع دوم جذب کنند.
ب) کسی هم که نیاز به جلوه گری ندارد، در واقع حجاب دارد و دیگر مهم نیست که چه ظاهری دارد و لازم نیست خودش را به سختی بیندازد.
ج) مفهوم هم فازی کیهانی کاربرد جالبی در این باره دارد، شعور کیهانی به ما ثروت و قدرت و زیبایی می بخشد و ما هم باید آنچه کائنات به ما می دهد با دیگران تقسیم کنیم و مما رزقناهم ینفقون و به دیگران ببخشیم.
جمع بندی
آسیب های عرفان حلقه در قلمرو مسائل دینی بسیار زیاد است که به طور کلی تضعیف و تحریف باورهای دینی و ترک یا بی مبالاتی نسبت به مسائل شرعی را در بر می گیرد، به روشنی می توان ریشه این را در این پندار یافت که طاهری می نویسد: اعتقادات و مناسک دینی روبنا هستند و زیربنای همه ادیان شعور کیهانی است!
منبع:پرسمان
پاسخ دهید