در مسائل علمى، اعتقادى، اخلاقى و آنچه به كمال انسانى بر مىگردد بين زن و مرد هيچ فرقى نيست، ولى در مسائل اجرايى و تقسيم كار بين زن و مرد تفاوت هست منتها اين تفاوت نقشى در تكامل انسان ندارد.

در توضيح مطلب اول بايد گفت: هدف از رسالت همه انبيا، مخصوصاً رسول اكرم (صلیاللهعلیهوآله) تعليم كتاب و حكمت از يك سو و تزكيه نفوس از سوى ديگر است. يعنى انبيا آمدند تا مردم را با معارف الهى آشنا و عقايد و اخلاق جامعه راكامل كنند. قرآن كريم فرمود: «يُعَلِّمُهُمُ الْكِتابَ وَ الْحِكْمَةَ وَ يُزَكِّيهِمْ»[1] انبيا آمدند براى تعليم و تزكيه، و اين دو خصوصيت، مربوط به جان انسان است و جان انسان از آن جهت كه موجودى ملكوتى است، زن و مرد ندارد.

همه انبيا براى تعليم و تربيت و تزكيه آمدهاند كه هم در بخش نظرى، جامعه را به علوم الهى و صحيح آشنا كنند، هم در بخش عملى مردم را به نزاهت و طهارت روح برسانند. همه اينها به جان انسان برمىگردد كه نه مذكر است نه مؤمنث. اين بدن است كه يا مذكر است يا مؤمنث و گرنه روح، مجرد است. مثل اينكه شما سؤال كنيد كه فلان عده از فرشتهها با اين عده از فرشتهها با هم تفاوت دارند يا نه؟ پاسخش اين است كه اصلاً فرشته زن و مرد ندارد، نه زن است و نه مرد چون مجرد است.

و اما توضيح مطلب دوم: در عالم طبيعت كارها برابر خصوصيات طبيعى و بدنى تقسيم شده است. يك سرى كارها مشترك بين زن و مرد و يك سرى كارها مخصوص هر جنس به طور جداگانه است؛ آن هم از باب اجراييات و تقسيم وظيفه است. اگر مرد در انجام كارها با تقوا و با اخلاصتر بود او كاملتر است و اگر زن در انجام كارهايش با  اخلاصتر بود او كاملتر است.

 

منبع:نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها / مؤلف:آیت اللّه عبداللّه جواد آملی/پرسش وپاسخ دانشجویی


[1] – سوره بقره2: آيه129.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *