علايم معروف ظهور عبارت است از:
الف. قيام و خروج سفياني: او انسان پليدي است كه در منطقه خاورميانه اقدام به لشگر كشي مي كند و ظلم فراواني بر مردم روا ميدارد.
ب. قيام يماني: او كه مردي دين دار واز اهل يمن است در مقابل سفياني قيام ميكند و مردم را به سوي راستي و حضرت مهدي(عج) دعوت ميكند.
ج. خسف به بيداء: خسف؛ يعني، فرورفتن در زمين و بيدا نام سرزميني بين مكه و مدينه است. لشكري از سفياني كه براي جنگ با امام زمان(عج) به طرف مكه حركت ميكند، وقتي به اين سرزمين ميرسد به امر خدا زمين شكاف بر ميدارد و اين لشكر به درون زمين فرو ميروند.
د. نداي آسماني: قبل از ظهور صدايي در آسمان شنيده ميشود كه مردم را به حق و حضرت مهدي(عج) دعوت ميكند.
هـ. كشته شدن نفس زكيه: جواني بيگناه چند شب(15 شب) قبل از ظهور در مسجد الحرام كشته ميشود.
ظهور امام زمان(عج) از شهر مكه و مسجد الحرام خواهد بود.
دوم. امام مهدي(عج) زماني ظهور میکند که شرایط آن فراهم شده باشد؛ يعني، افرادي باشند که واقعا یار و یاور امام(عج) باشند. او را شناخته و ایمان قوی به او و اهدافش داشته باشند و لحظه ای دست از یاری و حمایت بر ندارند. از طرفی مردم آمادگی پذیرش حضرت را واقعا داشته باشند و خواستار ظهورش شوند… و این زمانی است که مردم در زندگی خود یاد حضرت را زنده کنند و اعمال و رفتار و کردارشان به گونه ای باشد که نشان دهند منتظر ظهورند. وضعیت مردم جهان نيز به گونهای باشد که منتظر ظهور مرد آسمانی باشند.
در بعضي از روايات، به خورشيد گرفتگي در نيمه ماه رمضان و ماه گرفتگي در آخر ماه رمضان نيز اشاره شده است.(ارشاد مفيد، باب علايم ظهور).
منبع:پرسمان