در جنگ نرم، هدف، تخریب یا دفاع از يك ایدئولوژی، مکتب، مذهب یا اندیشه جاری در اجتماع است؛ با این بیان، جنگ بین حق و باطل، چه به صورت سخت و چه به صورت نرم، از ابتدای تاریخ تاكنون وجود داشته است؛ همچنان که بعد از رحلت پیامبر صل الله علیه و آله و سلم  نیز جنگی نرم بر سر جانشینی ایشان رخ داد که این جنگ تا سالیان سال ادامه داشت و هنوز جنگ دو جبهه حق و باطل ـ چه به صورت نرم و چه به صورت سخت ـ وجود دارد.

میان امیر‌المؤمنین علیه السلام و معاویه نیز به خوبی می‌توان شیوه های جنگ نرم را دید و جای تأمل دارد که برخی در حال حاضر نیز داوری بین امیرالمومنین علیه السلام  و معاویه را در این جنگ جایز نمی‌دانند.

باطل همیشه تلاش می‌کند در هیئت حق‌ جلوه کند و بدین‌سان حق‌جویان را به بیراهه کشاند و برافکار و اعمال سیطره یابد. تشخيص حق از باطل در گرو عنایات الهی و رعایت قواعد حق‌جویانه و شناخت حیله‌های باطل است. در جدال فكری و تبلیغاتی بین حق و باطل، همیشه يك طرف به خدا نزدیک است و فردی كه به خدا نزدیك است، حق است و آنكه دورتر است، باطل، و این قاعده در تمام نظام‌های حق و باطل وجود دارد.

امروزه اینترنت و فضای مجازی نیز میدان جنگ نرم است که در دسترس همگان است. این ابزار امكان فعالیت‌ و برقراری ارتباطات كاربران فراوان را در سطح بین‌المللی با هر گرایش فکری و اعتقادی به سهولت فراهم كرده است. وهابیت نیز از طریق فضای مجازی با فعالیت‌هایی منحط و واهی هم‌چون سیاه‌نمایی در اعتقادات، تحریف و قلب حقایق اعتقادی، تاریخی، بیان خصمانه و یک‌جانبه دیدگاه‌های دیگران، هک کردن سایت‌ها به دلایل صرفاً اعتقادی و مخالف با نظریات وهابیت هستند و شبهه‌افكنی و… افكار باطل خود را در فضای مجازی پی‌گیری می‌کند.

وظیفه آگاهان و اندیشمندان

خداوند متعال در سوره مباركه انفال می‌فرماید:

«وَاتَّقُواْ فِتْنَةً لاَّ تُصِيبَنَّ الَّذِينَ ظَلَمُواْ مِنكُمْ خَآصَّةً وَاعْلَمُواْ أَنَّ اللّهَ شَدیدُ الْعِقَابِ»[1]؛ از فتنه‌ای بترسید كه تنها دامن ستمگران شما را نمی‌گيرد و بدانید كه خدا سخت كيفر می‌كند.

فتنه‌ای که در جامعه‌ای رخ می دهد، دامن همه را می‌گيرد. بنابراین به عنوان فرد مؤمن و مسلمان و حتی به عنوان انسان، وظيفه داریم كه در مقابل فتنه‌های فکری و عقیدتی موضع بگيریم و سکوت در مقابل آن روا نیست. البته باید به یاد داشته باشیم که القای شبهه شاید در پنج دقيقه اتفاق بیفتد، ولی پاسخ‌گویی و زدودن شبهه ساعت‌ها زمان می‌برد.

برای مقابله با فرقه وهابیت در اینترنت باید به این نکات توجه کرد:

اولاً، در فضای مجازی باید محور اصلی را به مخاطبان يادآوری كرد، بدین معنا كه برای مخاطب اثبات شود هدف وهابیت با طرح مسائلی چون توسل، شفاعت و… سرگرم كردن مسلمانان به منظور اجرای اهداف منحط و پوچ خود است.

در این شرایط، بهترین راه مقابله، افزایش بصيرت است. باید بصيرت مردم و مخاطبان رسانه‌ها را افزایش دهیم. اگر دشمنان اطلاعات نادرست به مردم می‌دهند، ما اطلاعات درست را در جامعه گسترش دهیم و نادرستی  اندیشه‌های آنان را بیان كنیم.

ثانیاً، باید پاسخ‌ها و پاسخ‌گویی، قوی باشد.

ثالثاً، در این فضای مجازی نباید به شیوه دفاعی اکتفا کنیم بلکه شیوه تهاجمی داشته باشیم؛ یعنی خودمان ایجاد فكر كنیم و آن‌ها را به  پاسخ‌گویی وادار کنیم. وهابیت در اعتقادات بسیار ضربه‌پذير است، ولی ما چقدر از این نقاط ضعف استفاده کرده‌ایم؟

سیره ی علما

در سیره علمای گذشته می‌بینیم که آنان با نوشتن کتاب‌هایی، وهابیت را در موضع دفاع قرار می‌دادند. در زمان حاضر نیز باید این اتفاق بیفتد و سؤال‌های جدی مطرح شود تا بدعت‌های این فرقه کاملاً آشکار گردد. نباید فرصت حمله به آنها بدهيم. ابتدا باید در رسانه‌ها، شبهات را شفاف ‌سازی كنیم، سپس باید به درجه‌ای از پاسخ گویی برسیم كه نه تنها در حالت دفاعی موفق باشيم، كه حالت تهاجمی هم بگيریم؛ يعنی باید اشكالات و سؤالاتی را كه در برابر وهابیون مطرح می‌شود، پشت سرهم و سلسله‌وار در رسانه‌ها مطرح كنیم تا ذهن‌ها از این موضوع پر شود و آنها مجبور شوند در مقام پاسخ‌گویی برآیند و فرصت شبهه‌پراكنی پيدا نكنند.

 

سایت‌های فعال علیه وهابیت

در جنگ نرم با شعار و تشریفات نمی‌توان به مقابله با دشمن برخاست، بلکه به حضور انسان‌های توانمند، ابزارها، اصول و برنامه خاص نیازمندیم. از این رو، پژوهشگران شیعه نیز با استفاده از فضای مجازی به مقابله با این فرقه برخاسته‌اند.

 ما در این نوشتار سعی کردیم تعدادی ازسایت هایی را که در جنگ نرم علیه وهابیت تلاش می‌کنند، معرفی کرده‌ایم و معرفی بقیه آنهارا به شماره‌های آینده موکول می کنیم.

 

مؤسسه تحقیقاتی حضرت ولی عصر(عجل الله تعالی فرجه الشریف)

از جمله سایت‌هایی که در زمینه نقد وهابیت فعال و موفق بوده است، سایت مؤسسه تحقیقاتی حضرت ولی عصر(عجل الله تعالی فرجه الشریف) است .

http://www.valiasr-aj.com

مؤسسه تحقیقاتی حضرت ولیعصر(عجل الله تعالی فرجه الشریف) در جهت تحقیقات معارف اسلامی تأسیس گردید و واحد اطلاع رسانی این مؤسسه با هدف دفاع از دین مبین اسلام و روشنگری، فعالیت خود را آغاز کرد.

v محتوای سایت

یک: پرسش و پاسخ

از مهم‌ترین بخش‌های این پایگاه بخش پرسش و پاسخ است که به مباحث مختلف اعتقادی و مذهبی می‌پردازد. مخاطب می‌تواند سؤالات دیگران یا خود را مطرح کند و ببیند.

 دو: کتب و مقالات

در این بخش کاربر می‌تواند مقالاتی را مشاهده کند که نویسندگان به بررسی متن و سند  احادیث موضوعات مختلف مطرح شده از دیدگاه دانشمندان اهل سنت و … پرداخته‌اند.

این مقالات به دو زبان عربی وفارسی نگاشته شده‌اند. برخی از  عناوین مقالات:

نقد شيخ محمد عبدالوهاب از درون (دکتر عصام العماد)؛

1 – الإجابة عن شبهات الغدير؛

2 – الوهابية فرقة للتفرقة بين المسلمين؛

3 – افشاي ماهيت وهابيت؛

4 – وهابيت و تحقير مقام انبيا و اوليا؛

5 – وهابيت و تكفير مسلمين؛

6 – وهابيت و تجسيم؛

پیشنهاد: خوب بود در این قسمت مقالات عربی را از فارسی جدا می‌کردند تا دسترسی به آنها سهل باشد.

سه: سخنرانی‌ها

بخش دیگر سایت شامل سخنرانی‌هایی در موضوعات مختلف يا پاسخ به سؤالات و شبهات مطرح‌شده، به صورت صوتی و متنی است.

موضوعات‌ برخي از این سخنرانی‌ها عبارت‌اند از: ولایت از نظر قرآن، پاسخ به شبهات غدیر، تاریخ پيدایش وهابیت و

چهار: طرح پرسش

بخش دیگر طرح پرسش  است که بازدیدكنندگان می‌توانند سؤالات خود را در زمینه‌های مختلف اعتقادی و مذهبی مطرح و پاسخ خود را دریافت کنند.

پنج: مناظرات

مناظراتی درباره شبهات مطرح شده با افراد مختلف نیز به زبان فارسی و عربی در این بخش موجود است. موضوعات برخی از این مناظرات عبارت‌انداز:

1 – مناظره با مولوي ملازاده پيرامون امامت و خلافت؛

2 – مناظره با استاد حمدان از اساتيد وهابی دانشگاه ام القری در مکه مکرمه؛

3 – مناظرات الدکتورالحسينی القزوينی في قناة المستقلة حول روايات الهجوم إلی بیت فاطمه علیها السلام ؛

4 – مناظره استاد حسينی قزوينی با مولوي عبدالمجيد مرادزهي پيرامون شهادت حضرت زهرا علیها السلام .

شش: فتنه وهابیت

 فتنه وهابیت بخش دیگری است كه شامل فتواهای علمای وهابیت و فتنه‌گری آنهاست.  ‌البته نظرات خوانندگان را نیز در هر مورد می‌توان مشاهده کرد.

موضوعات برخی از این فتنه‌ها عبارت‌ا‌ند از:

الف: با کشتن هفت محب اهل‌بیت، بهشت برويد!

ب: مسلمانی که بر اثر ايدز بميرد، شهيد است!

ج: قبر رسول الله صل الله علیه و آله و سلم را خراب كنید، ابن جبرین [2]بهشت را برايتان ضمانت مي‌كند.

هفت: يادداشت

بینندگان این بخش می‌توانند موضوعات مختلف راجع به ائمه علیهم السلام  و احادیث را به همراه سند مطالب مطرح شده، مطالعه کنند؛

موضوعاتی چون: امام صادق علیه السلام  از ديدگاه علماي اهل تسنن، قبرستان بقيع قبل از تخریب به دست وهابیون، چه كسی تفرقه می‌اندازد: وهابيت يا شيعه، توسل در منابع اهل سنت، دنیاي اسلام بدون وهابی‌ها و

 هشت: آرشيو اخبار

 اخبار دنیای وهابیت، سخنان، اعمال و فتنه‌گریهای شوم آنها همراه اظهار نظر خوانندگان در این بخش گنجانده شده است.

نُه: معرفی كتاب های منتشرشده این مؤسسه

این بخش با عنوان آثار منتشره یکی دیگر از بخش‌های این واحد است.

  نکته جالب در این بخش این است که  بیننده هم می‌تواند کتاب را مطالعه کند و در صورت تمایل کتاب را به صورت آنلاین بخرد.

ده: معرفی پایگاه‌های برتر و

معرفی پایگاه‌ها به همراه مختصری توضیح، محصولات نرم‌افزاری و شبكه سلام از دیگر بخش‌های این واحد اطلاع‌رسانی است.

 این پایگاه تا کنون بیش از هشت میلیون بازدیدکننده داشته است.

به امید آنكه چشمان حقيقت‌جوی خود را بيش از پيش و با دقت بیشتری به روی فتنه گرانی باز کنیم كه با دلایل پوچ و نابخردانه سعی در تزلزل عقاید پيروان محمد و آ‌ل‌محمد علیهم السلام دارند.

مکان این مؤسسه: استان قم، خيابان صفائيه، کوچه ممتاز، کوچه 5، پلاک، 20  

  تلفن:  7735831، فاكس: 7735335

1 1 – توحید

http://www.altohid.com/  

 

«التوحید» سایت دیگری است که به نقد مقالات و عقاید وهابیت به فعالیت می‌پردازد.

گروهی از طلاب حوزه علمیه قم که به صورت خودجوش مطالعات و تحقیقاتی در این موضوع داشته‌اند اقدام به راه‌اندازی این سایت کرده‌اند، بیشتر دست‌اندرکاران این سایت اهل مناطق مرزی و آشنا به اجتماع و عرف این مناطق می‌باشند. گفتنی است که این سایت به هیچ یک از ارگان‌ها، احزاب یا گروه‌های سیاسی وابسته نیست.

از مهم‌ترین اهداف راه‌اندازی پایگاه اطلاع‌رسانی «التوحید»، نقد مقالات و عقاید وهابیون، افشای جنایات وهابیت، تولید کلیپ و کتاب موبایل در حقانیت شیعه و نقد وهابیت، پاسخ‌گویی به سؤالات و… است.

چنان‌که از اهداف این پایگاه معلوم می شود، این پایگاه اطلاع‌رسانی با محوریت بررسی و پرداختن به مسائل دینی و مذهبی و نیز مبارزه با افکار و اندیشه‌های انحرافی فرقه ضاله وهابیت آغاز به کار کرده است.

محتوای سایت

یک: مقالات

 در این بخش، بیننده می‌تواند مقالاتی را در نقد وهابیت با موضوعات مختلف مطرح شده مشاهده کند؛ مانندِ:

الف: خدا در آيين وهابيت؛

ب: وقتي پيامبر صل الله علیه و آله و سلم مي‌گويد تعیين خلیفه دست من نیست؛

ج: محمد بن عبدالوهاب و حركت وهابيت (استاد جعفر سبحانى)؛

دو. نقد شبهات وهابیت

این قسمت از بخش‌های مهم این سایت به شمار می‌رود.یکی از

مباحث این بخش ارائه مقالاتی در نقد کتاب روزهای پیشاور

 (نوشته محمد باقر سجودی در رد کتاب شبهای پیشاور) است .

سه: جنایات وهابیت

جنایات وهابیت ازقسمت‌های دیگر این سایت است و چنان که از اسمش پیداست در آن به طور مشروح جنایات وهابیت ذکر شده است؛ مانندِ:

آتش زدن کتابخانه بزرگ «المکتبة العربيّة» که بيش از 60 هزار عنوان کتاب ارزشمند وکم نظير و بيش از 40 هزار نسخه خطّي منحصر به فرد داشت، به تصویر کشیده شده است.

چهار: مناظرات

یکی از جذابترین بخش‌های این سایت، قسمت مناظرات است که در طول تاریخ از گذشته تا کنون با مخالفین صورت گرفته است ؛ مانند:

1 – یک حکایت زیبا از مغلوب شدن بِن باز؛

2 – مناظره بین دکترعصام العماد و عثمان خميس.

پنج: کلیپ شیعه

از بخش‌های تصویری، کلیپ شیعه است که رویدادها وجنایات در آن به تصویر کشیده شده و بیننده می‌تواند با مراجعه به لینک‌های مورد نظر، آنها را مشاهده یا دانلود کند؛ مانند:

الف: کلیپ سجده، اما از نوع وهابی؛

ب: فیلم تخریب مسجد و خانه‌های شیعیان به دست عوامل حكومت سعودی

ج: کلیپ جنایت‌های عبدالمالک ریگی

شش: کتب شیعه (موبایل)

از دیگر بخش‌های جالب این سایت به اشتراک گذاشتن فایل‌های بعضی از کتاب‌های شیعه است که به راحتی می‌توان آنها را با تلفن همراه مطالعه کرد؛ مانند تالیفات آیت الله میلانی و

 هفت: پرسش و پاسخ

یکی دیگر از بخش‌های این سایت، بخش پرسش و پاسخ است که به شبهات و سؤالات مطرح شده در زمینه‌های اعتقادی پاسخ می‌دهد؛ مانند:

1 – مراد از ناصبي چيست؟ آيا شيعیان اهل سنت را ناصبی مي‌دانند يا خير؟

2 – اولین بار چه كسى از زيارت قبر پيامبر صل الله علیه و آله و سلم  جلوگيرى كرد ؟

3 – آیا مراسم عزادارى از دوران صفویه رواج یافت؟

هشت: فتاوا

از بخش‌های جالب این سایت، بخش فتاواست که به فتواهای وهابیت اشاره دارد؛ مانند:

1 – مفتی وهابی (عبدالرحمن براک): شیعیان کافرند!

2 – مفتي اعظم: قيام حسين علیه السلام ، بر علیه يزيد حرام بود!

3 – قبر رسول الله صل الله علیه و آله و سلم را خراب كنید، ابن جبرین بهشت را برايتان ضمانت مي‌كند.

نُه: اخبار

در این بخش بیننده می‌توانند از آخرین اخبار و جنایات وهابیون علیه شیعه در سراسر جهان به ویژه بحرین مطلع شود.

ده: بخش گالری فیلم و عکس (در نقد وهابیت):

از مهم‌ترین و جذاب‌ترین بخش‌های این سایت است؛ که در دو قسمت طراحی شده است. قسمت پاسخ به شبهات به صورت تصویری، و قسمت فیلم با حجم زیاد.

در این بخش جنایات وماهیت وهابیت و… به صورت مستند به تصویر کشیده شده است.

از دیگر قسمت‌های این گالری، تهیه کلیپ‌های مختلف در باب مناظرات وامامت است، که این سایت آن را به نمایش گذاشته است.

یازده: کتابخانه

بخش آخر این سایت، کتابخانه است که  تعدادی از کتاب‌های نقد وهابیت در آن گنجانده  شده است؛ مانند:

الف: کتاب پاسداری از مرقد پيامبران و امامان؛ (نقدي بر كتاب زيارت از ديدگاه امامان) نويسنده: جعفر سبحانی؛

ب: کتاب توحید و شرک در نگاه شیعه و وهابیت؛

ج: کتاب از سلفيه تا وهابیت

گفتنی است که فعالیت‌های پایگاه‌های اطلاع‌رسانی که به منظور پاسخگویی به شبهات راه‌اندازی می‌شوند، باید با تقویت زیرساخت‌های پاسخ‌گویی، تعمیم و توسعه کیفی پاسخ‌گویی و حضور پویا و مستمر در فضای مجازی همراه باشد تا بتوانیم شاهد نتایج مطلوب باشیم. امید است این مراکز نیز اهداف خود را با تدبیر و فعالیت‌های مداوم ادامه دهند.

نکته آخر

اگرچه تبلیغات وهابیت در فضای مجازی بسیار زياد است و برخی از سایت‌های آنها نه میلیون صفحه دارد، ولی چنانچه این خانه عنكبوتی فرو بریزد، خواهيم دید كه چيزی پشت آن نیست.

 

منبع: نشریه سراج منیر


 

[1] انفال،/25

[2] «عبدالله بن عبدالرحمن بن عبدالله بن إبراهیم بن فهد بن حمد بن جبرین من آل رشید» در سال ۱۳۵۳ قمری در روستای “قویعیه” در منطقه ریاض عربستان سعودی به دنیا آمد.وی به همراه با چند تن دیگر از مفتیان وهابی با صدور فتاوایی خواستار انهدام مراقد امامان شیعه شدند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *