در روايت آمده است كه دعاى كميل، دعاى حضرت خضر است كه حضرت اميرالمؤمنين ـ عليه السّلام ـ خوانده و كميل شنيده و از حضرت درخواست كرده كه آن را به او تعليم كند و حضرت آن را به ايشان آموخته و فرموده است:
« يا كُمَيْلُ! إِذا حَفِظْتَ هذَا الدُّعاءَ، فَادْعُ بِهِ كُلَّ لَيْلَةِ جُمُعَةٍ، أَوْ فِى الشَّهْرِ مَرَّةً، أَوْ فِى السَّنَةِ مَرَّةً، أَوْ فى عُمُرِكَ مَرَّةً، تُكْفَ وَ تُنْصَرْ وَ تُرْزَقْ وَ لَنْ تُعْدَمَ الْمَغْفِرَةَ. يا كُمَيْلُ! قَدْ أَوْجَبَ لَكَ طُولُ الصُّحْبَةِ لَنا أَنْ نَجُودَ لَكَ بِما سَأَلْتَ! » اقبال الاعمال، ص 706.
اى كميل! هرگاه اين دعا را حفظ نمودى، هر شب جمعه، يا هر ماه يك بار، يا در هر سال يك بار يا در عمرت يك بار آن را بخوان كه اگر آن را بخوانى، خداوند تو را كفايت و يارى نموده و روزى مى دهد، و از آمرزش پروردگار بى نصيب نمى گردى. اى كميل! طول مصاحبت تو با ما، موجب شد كه خواسته ى تو را برآورده نموده و اين دعا را به تو بياموزيم.
محتمل است حضرت خضر ـ عليه السّلام ـ آن را به عربى نخوانده باشد، و چه بسا حضرت امير ـ عليه السّلام ـ در آن زياداتى افزوده باشد، و در عين حال دعاى خضر به آن اطلاق شود؛ زيرا در آن صلوات بر محمّد و آل محمّد آمده است و خيلى واضح و آشكار نيست كه در دعاهاى انبياى سَلَف ـ عليهم السّلام ـ صلوات بر محمّد و آل وجود داشته باشد.
سؤال: مگر انبياى گذشته ـ عليهم السّلام ـ در گرفتارى ها به خمسه ى طيبه ـ عليهم السّلام ـ متوسّل نمى شدند؟!
جواب: معناى توسّل آنان به خمسه ى طيبه ـ عليهم السّلام ـ در شدايد، اين نيست كه هر دعايى از آن ها مشتمل بر صلوات بر محمّد و آل باشد.
منبع: کتاب در محضر حضرت آیت الله العظمی بهجت- جلد1 / محمد حسین رخشاد