راه‏كارهاى زير تأثير به سزايى در درمان اين بيمارى دارد:

1 – سعى كنيد با خود كنترلى، ميزان و دفعات ارتكاب به اين عادت را روز به روز كاهش دهيد و با يادداشت نمودن آن، كاهش تدريجى آن را دنبال كنيد.

2 – زمان‏ها و موقعيت‏هايى كه اين حالت بروز مى‏كند، شناسايى كرده و در آن موقعيت‏ها خود را به اعمال و افكار ديگر (مانند مطالعه و كارهاى ظريف) مشغول سازيد.

3 – عوامل اضطراب و ناخن جويدن را شناسايى كرده و آنها را كاهش دهيد و از صحنه زندگى حذف كنيد. براى مثال اگر به هنگام شنيدن اخبار، اين عادت  بروز مى‏كند، در اين موقع به كارهاى دستى (مانند خطاطى، بازى با قلم و تمرين خط و گفتن ذكر و شمردن آن به وسيله تسبيح و…) مشغول شويد و مدت زمان گوش دادن به اخبار را كاهش دهيد.

4 – اگر از به كارگيرى اين دستورالعمل ناتوان و يا آن را كم تأثير مى‏دانيد، از دست‏كش و يا كيسه استفاده كنيد به محض بروز اين حالت، دست خود را در كيسه يا دست‏كش قرار دهيد.

5 – شخصى را بخواهيد تا هرگاه مشاهده كرد شما به اين عادت مشغول شده‏ايد، دست شما را بگيرد و يا با يك روش آزار دهنده (مانند فشار دادن به دست شما) رفتار شما را كنترل كند. كافى است چندين روز اين عمل را انجام دهيد تا اين عادت فراموش گردد.

6 – هر روز به صورت مرتب ورزش كنيد، به خصوص به هنگام صبحگاه.

7 – هنگام ورزش چندين بار نفس عميق بكشيد و اكسيژن خون خود را افزايش دهيد.

8 – قرآن زياد بخوانيد و به صورت مرتب و منظم چند وعده در روز قرآن بخوانيد.

9 – ذكر «لاحول ولا قوة الا باللّه» را زياد بگوييد.

10 – هنگام گفتن ذكر تسبيح در دست بگيريد و اين ذكرها را با تسبيح بگوييد.

11 – سر انگشتان خود را با موادى تلخ و بدبو آلوده كنيد كه به محض گذاشتن در دهان تلخى و بوى بد آن شما را اذيت كند.

12 – هنگام گوش دادن به درس يا تماشاى تلويزيون دست‏هاى خود را زير چانه يا كنار گوش خود نگذاريد؛ يا تسبيح دست بگيريد و دست‏هاى خود را مشغول  كنيد يا روى نشيمنگاه بنشيد و دست‏ها را دور پاها درهم قفل كنيد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *