راهكارهاى زير تأثير به سزايى در درمان اين بيمارى دارد:
1 – سعى كنيد با خود كنترلى، ميزان و دفعات ارتكاب به اين عادت را روز به روز كاهش دهيد و با يادداشت نمودن آن، كاهش تدريجى آن را دنبال كنيد.
2 – زمانها و موقعيتهايى كه اين حالت بروز مىكند، شناسايى كرده و در آن موقعيتها خود را به اعمال و افكار ديگر (مانند مطالعه و كارهاى ظريف) مشغول سازيد.
3 – عوامل اضطراب و ناخن جويدن را شناسايى كرده و آنها را كاهش دهيد و از صحنه زندگى حذف كنيد. براى مثال اگر به هنگام شنيدن اخبار، اين عادت بروز مىكند، در اين موقع به كارهاى دستى (مانند خطاطى، بازى با قلم و تمرين خط و گفتن ذكر و شمردن آن به وسيله تسبيح و…) مشغول شويد و مدت زمان گوش دادن به اخبار را كاهش دهيد.
4 – اگر از به كارگيرى اين دستورالعمل ناتوان و يا آن را كم تأثير مىدانيد، از دستكش و يا كيسه استفاده كنيد به محض بروز اين حالت، دست خود را در كيسه يا دستكش قرار دهيد.
5 – شخصى را بخواهيد تا هرگاه مشاهده كرد شما به اين عادت مشغول شدهايد، دست شما را بگيرد و يا با يك روش آزار دهنده (مانند فشار دادن به دست شما) رفتار شما را كنترل كند. كافى است چندين روز اين عمل را انجام دهيد تا اين عادت فراموش گردد.
6 – هر روز به صورت مرتب ورزش كنيد، به خصوص به هنگام صبحگاه.
7 – هنگام ورزش چندين بار نفس عميق بكشيد و اكسيژن خون خود را افزايش دهيد.
8 – قرآن زياد بخوانيد و به صورت مرتب و منظم چند وعده در روز قرآن بخوانيد.
9 – ذكر «لاحول ولا قوة الا باللّه» را زياد بگوييد.
10 – هنگام گفتن ذكر تسبيح در دست بگيريد و اين ذكرها را با تسبيح بگوييد.
11 – سر انگشتان خود را با موادى تلخ و بدبو آلوده كنيد كه به محض گذاشتن در دهان تلخى و بوى بد آن شما را اذيت كند.
12 – هنگام گوش دادن به درس يا تماشاى تلويزيون دستهاى خود را زير چانه يا كنار گوش خود نگذاريد؛ يا تسبيح دست بگيريد و دستهاى خود را مشغول كنيد يا روى نشيمنگاه بنشيد و دستها را دور پاها درهم قفل كنيد.