در سؤال شما چند نکته وجود دارد که به تفکیک به آنها می‌‌پردازم:

اول، شما می‌‌توانید با برگزاری جلسات گفت وگو و شناخت (با اطلاع خانواده) و تحقیق و مشورت به یک شناخت درست و مناسب از خواستگارانتان برسید. به خاطر داشته باشید که ازدواج پیوند دو فرد نیست بلکه پیوند دو خانواده با هم است. در خواستگاری و شناختی که از طریق خانواده انجام می‌‌شود می‌‌توانید از مساعدت فکری و نظرات خیرخواهانه آنها استفاده کنید. بنابراین نگران نداشتن رابطه و عدم شناخت از جنس مخالف نباشید که با یک ارتباط و شناخت رسمی می‌‌توانید انتخاب درستی انجام دهید.

قبل از این که به شناخت طرف مقابل فکر کنید به دنبال کسب مهارت خودشناسی و به دست آوردن معیارهای ازدواج باشید. اصول، ارزش‌ها، اهداف و برنامه آینده خودتان. همچنین واقعیت زندگی شخصی خود و خانواده خودتان را بشناسید و به آن‌ها فکر کنید. اگر به این توانایی برسید خیلی راحت تر می‌‌توانید افراد را مورد ارزیابی قرار دهید و انتخاب درستی داشته باشید.

 

دوم، بی‌سوادی مادر شما دلیل بی‌تجربگی و ناتوانی ایشان برای راهنمایی شما نیست. تجربه بهترین و مهم ترین دانش انسان‌ها است که مادر شما نیز بدون شک این خصوصیت را دارند. پس، از مادرتان که وضعیت خانواده، خصوصیات و صلاح شما را در حال و آینده بهتر می‌ دانند می‌‌توانید کمک بگیرید. مطمئناً در اطراف شما اقوام و آشنایان معتمدی هستند که بتوانند در این زمینه به شما کمک کنند. از خواهر و برادر و یا بزرگ‌ترهای دیگر که به صلاح شما واقف بوده و دوست و امین خانواده شما باشند نیز می‌‌توانید نظرخواهی کنید.

 

سوم، اگر جواب منفی شما به خواستگاران، بدون دلیل مناسب و قانع‌کننده و فقط از روی ناتوانی در انتخاب باشد، مطمئناً یک اشتباه بوده که ان شاءالله با تصمیم و عمل مناسب در این جهت می‌‌توانید در آینده همسر مناسب خود را انتخاب کنید و این را بدانید که برای هر کس یک سن طلایی ازدواج وجود دارد. اگر با سهل انگاری بخواهید این زمان را از دست بدهید معلوم نیست در آینده چه پیش می‌‌آید، پس خدا را شکر کنید و از او که بهترین خیرخواه است کمک بطلبید که وسایل و ابزارهای این امر خیر را برای شما فراهم کند و با همت و تلاش مناسب به انتخاب درستی برسید.

 

چهارم این که، در دانشگاه‌ می‌‌توانید از اساتید توانمند راهنمایی و مشورت بخواهید و همچنین مطالعه و مشاوره بهترین روش برای شناخت معیارهای درست انتخاب همسر است که به شما کمک می‌‌کند. پس با مطالعه منابع مفید[۱]، ان شاءالله به شناخت درستی از طرف مقابل خواهید رسید.

 

پی نوشت


[۱]ر.ک:

 – مطلع مهر، امیرحسین بانکی پور، انتشارات حدیث راه عشق؛

– مهارت‌های زندگی خانوادگی در آیات و روایات، زهرا آیت اللهی، قم: دفتر نشر معارف؛

– پرسش ها و پاسخ های دانشجویی، دفتر ۴۷، خواستگاری، محمدرضا احمدی، قم: دفتر نشر معارف؛

– پرسش ها و پاسخ های دانشجویی، دفتر ۴۸، مهارت های زندگی (ویژه متأهلین)، علی احمد پناهی، قم: دفتر نشر معارف؛

– گذر از پیچ و خم‌های خواستگاری، ضروری‌ترین مهارت‌ها در آستانه ازدواج، انتشارات آستان قدس.