سؤال: اگر کسی دچار عادت غیر اخلاقی های جنسی شود، آیا گناه کرده است یا خیر؟ چه کار باید بکند؟
جواب:
قطعاً این عمل در نگاه دینی ما یکی از گناهان بزرگ شمرده می شود و گناه کبیره است. انجام آن چه برای دخترها، چه برای پسرها و چه حتّی بعد از ازدواج گناه بزرگی محسوب می شود.
امّا راه نجات فرد از آن این است که توبه کند؛ در واقع مهمترین راهی که در آموزههای دینی ما برای گناهان برشمرده شده است توبه است. خصوصاً در این گناهان که به نوعی گناه فردی محسوب میشود؛ لذا انسان باید استغفار کند.
امّا ما باید به سمت توبهی واقعی برویم و توبهی واقعی یعنی اینکه اوّلا انسان باید استغفار کند، دوّم عزم بر ترک این گناه را داشته باشد و سوّم اینکه تلاش کند که دیگر به سمت این گناه باز نگردد.
تقویت اراده
بخشی از این موضوع به مباحث مربوط به تقویت اراده برمیگردد. چراکه یکی از آسیبهایی که این مشکل برای نوجوانان ایجاد میکند، این است که ارادهی نوجوانان را تضعیف میکند؛ لذا ما برای اینکه بتوانیم این مشکل را رفع کنیم، باید به سمت شیوههایی برای تقویت اراده برویم که إنشاءالله در بحثهای درمانی به آن می پردازیم و راههای تقویت اراده برای حلّ این مشکل را بیان خواهم کرد.
معرفی کتاب
در این زمینه کتابی نوشته دکتر ابو القاسم اکبری موجود است، تحت عنوان “مشکلات دورهی نوجوانی و جوانی“ که در یکی از فصول این کتاب به این مشکل پرداخته شده و راههای درمان آن هم مورد بررسی قرار گرفته است.
کتاب دیگری که در این زمینه وجود دارد، کتاب “مشاور همراه“ است که به اختلالات خلقی و رفتاری پرداخته است. این کتاب را نهاد مقام معظّم رهبری در دانشگاهها در انتشارات معارف چاپ کرده اند که با مراجعه آن نیز می توان به اطّلاعات مربوط به این اختلال است و راه کارهای درمانی آن دست یافت.
پاسخ دهید