سؤال: پسر دوازده ساله‌ای دارم که به دلیل نزدیک بودن به سنّ بلوغ، سؤالاتی در مورد جنسیت خود یا ازدواج و سؤالاتی از این قبیل می‌پرسد که من نمی‌توانم درست به آن‌ها جواب بدهم. لطفاً من را راهنمایی کنید که چگونه باید پاسخ سؤالات او را بدهم؟

جواب:

پدر و مادر نباید مسائل جنسی را قبل از رسیدن به سنّ بلوغ برای فرزندانشان توضیح دهند؛ زیرا این کار باعث می‌شود که آن‌ها دچار آسیب شوند و همچنین به دوستان و اطرافیان خود آسیب برسانند؛ به عنوان مثال اگر نوجوان این مسائل را قبل از رسیدن به بلوغ عقلی بداند، ممکن است آن را برای دوستان خود تعریف کند و باعث انحراف جنسی در آن‌ها شود.

وقتی بچّه‌ها به سن بلوغ نزدیک شدند، والدین می‌توانند به وسیله‌ی مرّبیان این مسائل را برای آن‌ها بیان کنند؛ به این صورت که پدر از معلّم یا مشاوری بخواهد که جلسه‌ای تشکیل دهد و در آن‌جا مسائل بلوغ را برای فرزندش تبیّن کند و به سؤلات او در این زمینه پاسخ دهد.

توصیه‌‎ی ما به مربیّان این است‌ که وقتی می‌خواهند درباره‌ی مسائل بلوغ با نوجوانان صحبت کنند، ابتدا از جنبه‌های معنوی وارد قضیه شوند و بعد درباره‌ی ویژگی‌ها و زمان بلوغ برای آن‌ها سخن بگویند. البته باید توجه داشت که افراد در جلسه‌ی مشاوره نباید از خطوط قرمز پا را فراتر بگذارند و درباره‌ی برخی از مسائل صحبت کنند. از جمله‌ی خطوط قرمز عبارت است از:

الف. روابط بین زن و مرد

یکی از محورهایی که نباید درباره‌ی آن با نوجوان صحبت شود، روابط بین زن و مرد است. مطرح کردن این مسائل ممنوع است و نباید در این مورد اطّلاعاتی در اختیار فرزندان قرار داده شود.

ب. جنس مخالف

محور دوّم اطلاعات درباره‌ی جنس مخالف است؛ به عنوان مثال نیازی نیست که ما در مورد دختران اطّلاعاتی در اختیار پسران قرار دهیم یا در مورد پسران اطّلاعاتی در اختیار دختران قرار دهیم.

ج. انحرافات جنسی

محور سوّم درباره‌ی اختلالات و انحرافات جنسی است. در این حوزه نیز نباید با فرزندان صحبت شود و اطّلاعاتی در اختیار آنها قرار گیرد. گاهی اوقات والدین برای این که از اختلالات جنسی پیشگیری کنند، آسیب‌های این مسئله را به فرزندشان گوشزد می‌کنند؛ در حالی که باید بدانند این مسائل جزء خطوط قرمز است و نباید آنها را مطرح کرد.