بهترین برهان براى اثبات ولایت و خلافت اهل بیت ـ علیهم السّلام ـ ، همان استدلال مخالفین است براى ردّ ولایت اهل بیت و اثبات آن براى شیخین، مانند غریقى که « یَتَشَبَّثُ بِکُلِّ حَشیشٍ. »؛ (به هر خار و خاشاکى چنگ مى زند.) روایاتى در فضل ابى بکر نقل کرده اند و در پى آن نوشته اند: « این گفتار رسول اللّه ـ صلّى اللّه علیه وآله وسلّم ـ است که شیعه آن را رد مى کنند، با این که خدا درباره ى آن حضرت مى فرماید: «وَ مَا یَنطِقُ عَنِ الْهَوَى إِنْ هُوَ إِلاَّ وَحْىٌ یُوحَى» او از سر هوا و هوس سخن نمى گوید، وسخن او تنها وحى است که به او وحى مى گردد. سوره ى نجم، آیه هاى ۳ و ۴٫
مى گوییم: چه طور شد درباره ى گفتار دومى که در پاسخ رسول خدا ـ صلّى اللّه علیه وآله وسلّم ـ گفت: « إِنَّ الرَّجُلَ لَیَهْجُرُ. » این مرد قطعا هذیان مى گوید! این سخن را نمى گویید که:
«وَ مَا یَنطِقُ عَنِ الْهَوَىآ إِنْ هُوَ إِلاَّ وَحْىٌ یُوحَى» البته حرف هاى آن ها هیچ تناقض ندارد، چون بخشى از این حرف ها در یک صفحه نوشته شده، و بخش مناقض با آن در صفحه ى دیگر؛ و در تناقض، وحدت زمان و مکان معتبر است! درباره ى غصب فدک براى این که خانه ى على ـ علیه السّلام ـ را ببندند راه چاره اى پیدا نکردند جز این که این حدیث را جعل کردند که حضرت رسول ـ صلّى اللّه علیه وآله وسلّم ـ فرمود: « نَحْنُ مَعاشِرَ الاْءَ نْبِیاءِ لا نُورِّثُ ذَهَبا وَ لا فِضَّهً وَ لا عِقارا وَ لا دارا، وَ لکِنّا [وَ إِنّما] نُوَرِّثُ الإیمانَ وَ الْحِکْمَهَ و الْعِلْمَ وَ السُّنَّه. » ما گروه پیامبران طلا و نقره و زمین و خانه به ارث نمى گذاریم، بلکه ایمان و حکمت و علم و سنّت به ارث مى گذاریم. شرح نهج البلاغه ابن ابى الحدید، ج ۱۶، ص ۲۱۴، ۲۲۴ و ۲۲۷ و…
مى گوییم: چه طور شد که شما هم درهم و دینار را وارث شدید و هم علم و حکمت را و هم امارت و خلافت را؛ ولى اهل بیت نه وارث درهم و دینار شدند و نه وارث علم و حکمت و نه…؟!
خلاصه این که: به عقیده ى بنده، نشر کتاب هاى استدلالى عامّه به شرط این که مانع از نشر کتب جوابیه ى خاصّه نباشد،خوب است.
منبع: کتاب در محضر حضرت آیت الله العظمی بهجت- جلد۱ / محمد حسین رخشاد
پاسخ دهید