بزرگان قاریان مکه، مدینه و کوفه چه کسانی بودند؟
رئیس قاریان کوفه حضرت علی(ع) بود، رئیس دیگر قاریان چه کسانی بودند؟
پاسخ اجمالی
۱ -قاریان مدینه: ابو جعفر یزید بن قعقاع، شیبه بن نصاح و نافع بن عبد الرحمن بن ابى نعیم. در میان این سه نفر از همه قدیمی تر، ابو جعفر قعقاع بود. اینها بزرگان قاریان اهل حجاز در زمان خود بودند.
۲ – قاریان مکه: عبد الله بن کثیر، حمید بن قیس و محمد بن محیصن بودند. قدیمی ترین این سه نفر، ابن کثیر بود. و قرائت اهل مکه به او منتسب است و بیشتر آنها از او پیروى کردند. و حمید بن قیس همواره از قرائت مجاهد پیروى می نمود. ابن محیصن از همه آنها به علوم عربى داناتر و قوی تر بود. اینها بزرگان قاریان اهل مکه در زمان خود بودند.
۳ – قاریان کوفه: «یحیى بن وثاب»، «عاصم بن ابى النجود» و «اعمش». قدیمی ترین و مهم ترین این سه نفر «یحیى» بود. گفته می شود که او بر «عبید بن نضیله» قرائت کرد، سپس «عاصم» از او پیروى نمود. یحیی قرائت را از «ابو عبد الرحمن السلمى» یاد گرفته بود که او قرآن را از امام علی بن ابی طالب(ع) آموخته بود. بعد از عاصم، «اعمش» بود که در زمان خود پیشواى اهل کوفه در قرائت و مقدم بر آنها بود. اینها که نام برده شد سران کوفه در قرائت بودند. چهارمى آنها «حمزه بن حبیب الزیات» بود که بسیارى از مردم کوفه از او پیروی کردند.[۱]
منبع:اسلام کوئست
پی نوشت:
[۱]. قدورى الحمد، غانم، رسم المصحف، ص ۵۴۱ – ۵۴۲، عمان، دار عمار، چاپ اوّل، ۱۴۲۵ق؛ ر.ک: «قرائت حمزه بن حبیب زیّات»، سؤال ۸۶۳۶؛ «قراء سبعه و ضابطه قرائت صحیح»، سؤال ۳۸۱۹۶.
پاسخ دهید