سوال: شخصیّت اصلی کودک تا شش، هفت سالگی ساخته می شود امّا معمولاً والدین بخاطر عدم آگاهی باعث می‌شوند که فرزند شخصیت غیر متعارفی داشته باشد. آیا می‌توان شخصیت او را عوض کرد و چگونه می‌توان خود را به مباحث تربیتی آگاه ساخت؟

جواب:

 ما هرگاه به عرصه‌ی تربیت ورود پیدا کنیم تا حدود زیادی می‌توانیم آن اتّفاقاتی را که قبلاً افتاده است، جبران کنیم. البته نمی‌گوییم که صددرصد می‌شود آن مشکلات را جبران کرد، ولی می‌توان تا قبل از ۲۱ سالگی بیشتر آن‌ها را حلّ و فصل کرد.

افزایش مهارت‌های تربیتی

یکی از قیدهای مهم در تربیت این است که مادران دانش و مهارت تربیتی داشته باشند. اگر مادری مهارت و دانش تربیتی نداشته باشد، ما نمی‌توانیم تربیت را به دست او بسپاریم.

راه‌های افزایش مهارت های تربیتی:

الف. مطالعه کردن

در بازار مجموعه‌ کتاب‌هایی وجود دارد که خیلی می‌تواند در این زمینه به مادران کمک کند؛ از جمله‌ی آن ۲۰۰ عنوان کتاب است که انجمن اولیاء و مربیان آن‌ها را چاپ کرده است. کتاب‌هایی تحت عنوان: ازدواج، خانواده متعادل، نوجوان و جوان، اختلالات کودکان، ترس کودکان، مشکلات جنسی کودک و نوجوان. کارشناسانی که این کتاب‌ها را قلم‌فرسایی کرده‌اند، متخصّص این عرصه هستند و گرایش دینی و مذهبی دارند؛ لذا توصیه می‌شود که مادران بزرگوار حتماً به این کتاب‌ها مراجعه کنند.

همچنین مجموعه‌ی سه جلدی نسیم مهر مباحثی است که جناب استاد دهنوی آن را مطرح کرده‌اند.

ب. استفاده از رسانه

امروزه صدا و سیمای جمهوری اسلامی دارای برنامه‌های مناسبی است که والدین می‌توانند از آن استفاده کنند.

ج. استفاده از سی دی های آموزشی

همچنین پدر و مادر می‌توانند در این زمینه از سی دی های تربیتی استفاده کنند.