دین اسلام دارای شئون مختلفی است و اعمال و رفتارهای گوناگونی را در زمینه های مختلف از انسان طلب میکند. همچنین باید توجه داشت که عوامل مختلفی بر سر راه انسان وجود دارد تا او را از اتیانِ اوامر الهی باز دارد. پس دین، نیازمند محافظت است تا به انحراف کشیده نشود و مضمحل نگردد. وصیّ پیامبرصلاللهعلیهوآلهوسلم، چنین وظیفه ای را بر عهده دارد. علامه سید جعفر مرتضی عاملی در صفحات ۳۷ الی ۳۹ کتاب الصحیح من سیره الامام علیعلیهالسلام، جلد دوم، این مطلب را بیان فرمودهاند. تهیه و تنظیم: صدرا غفاری
دین اسلام دارای ابعاد مختلفی است و از انسانها میخواهد که در تمام ابعاد آن، وظیفهشان را انجام دهند. همچنین، اسلام به برپایی عدل اکتفا نکرده و هدفش تحقق معنای واقعی انسانیت و ظاهر ساختن گنجهای نهفته در انسانهاست. به همین خاطر، خداوند انسان را با مشکلات و مسائل مختلفی روبهرو ساخته تا به این وسیله، انسان با تلاشهایی که انجام میدهد، پخته و کامل گردد. انسان از همان ابتدای ورودش به این عالم، مورد هجمه عوامل مختلفی واقع میشود تا او را از مسیرِ اصلی عبودیت، منحرف گرداند و او میبایست با آنها مبارزه کرده و بر آنها فائق آید.
با توجه به این مسائل، ممکن است که دینی که خداوند به وسیله پیامبرصلاللهعلیهوآلهوسلم برای مردم، فرو فرستاده از بین برود و یا تحریف گردد. لذا نیاز است که شخصی پس از پیامبر به حفاظت و صیانت از احکام و آموزههای دینی بپردازد.
وصیِّ پیامبر، همان کسی است که حافظ امانت الهی، و یاور پیامبر خدا و خلیفه بعد از ایشان است. و خداوند حضرت علیعلیهالسلام را، ولیّ، وصیّ و امامِ بعد از پیامبرصلاللهعلیهوآلهوسلم معرفی کرد و ایشان را هادی و رهبر مسلمین قرار داد.
شاید بتوان گفت که اولین جایی که به صورت علنی، پیامبرصلاللهعلیهوآلهوسلم، حضرت علیعلیهالسلام را به عنوان جانشین و خلیفه پس از خود معرفی نمودند، جلسه إنذار عشیره است.
پاسخ دهید