ممکن است برای شما هم این سؤال پیش بیاید: ما وقتی به روایات رجوع می کنیم، درمیابیم که در قیامت، خداوند متعال حتی گناهان امتش را به پیامبرش نیز نمی گوید. با این وجود چه طور در هر شب جمعه نامه اعمال ما به امام زمان عج الله تعالی فرجه عرضه می شود؟ این سؤالی است که اختصاص به جامعه شیعه دارد؛ لذا پاسخ به این شبهه کاملا بحثی درون گفتمانی است.
روایات عرضه اعمال خدمت امام عصر عجاللهتعالیفرجه معتبرند و نافی ستاریت خداوند و معارض دیگر روایاتی که اشاره فرموهاید نیست؛ زیرا:
۱) امام زمان عجاللهتعالیفرجه در زمان امامت خود واسطه فیض الهی و رابط خلق و خالق است و تمام عنایات و الطاف الهی به جهان به وساطت و برکت وجود آن حضرت جاری میشود. بنابرین لازمه بهترین وجه شکل گیری این وساطت و نیز اقتضای شرایط رسیدن بندگان به فیوضات ایشان، این است که آن حضرت از افعال بندگان با خبر باشد؛ زیرا نظر آن حضرت به اعمال عباد، نظر رحیمانه و مفید به حال مومنین است؛ چه آنکه به خاطر علم ایشان به حال روز بندگان، مشمول دعای خیر ایشان قرار گیرند.
۲) میزان ستاریت پروردگار نسبت به هر کس به تناسب لیاقت شایستگی و درجات قرب او درپیشگاه خداوند است. ازاین رو خداوند برای کافر ستاریتی قرار نداده و نسبت به مؤمنین به تناسب درجات ایمانی ستاریتش متفاوت است. بنابراین چه بسا برخی از اعمال مؤمنان مقرب را خداوند از نظر آن حضرت نیز مخفی بدارد و شاید در همین مرتبه است که در قیامت از پیامبر صلیاللهعلیهوآله نیز مخفی میدارد. بنابراین تفاوتی بین این دو دسته روایات نیست؛ زیرا میتوانند مصداق مشترک داشته باشند.
پاسخ دهید