- ثقلین - http://thaqalain.ir -
البتّه فقرا در کمبودها و فقر و نادارى باید صبر و شکیبایى داشته باشند، و بدانند که آن ها هم از نعمت هاى دیگرى برخوردارند که اغنیا برخوردار نیستند،و ثروتمندان بلاها و ابتلائات و گرفتارى هایى دارند که مستضعفان و محرومان ندارند. طاووس را مى بینى، پایش را هم ببین؛ زیرا خوبى و خوشى عیش تنها به زیادى وسایل راحتى نیست، راحتى درونى و رفاه و خوشى و آرامش دل به داشتن وسایل رفاه و راحتى نیست بلکه چه بسا وسایل رفاه اسباب نگرانى و ناراحتى و اضطراب درونى را فراهم کنند. در کلمات امیرمؤمنان ـ علیه السّلام ـ آمده است: « أَلْمَصائِبُ بِالسَّوِیَّهِ مَقْسُومَهٌ بَیْنَ الْبَرِیَّهِ. » مستدرک الوسائل، ج ۲، ص ۴۸۱؛ بحار الانوار، ج ۷۵، ص ۵۳؛ ج ۷۹، ص ۱۳۴؛ تحف العقول، ص ۲۱۴؛ الدعوات، ص ۲۸۸؛ غرر الحکم، ص ۱۰۱٫ گرفتارى ها به صورت مساوى و یکسان میان مردم تقسیم شده است.
یعنى پیمانه ها مختلفند و باید از فقر، بلا،خوشى و…پر شوند.آیا اگر همه مثل هم شوند، و همه در مال و ثروت یکدیگر شریک گردند، و همه در مال و دارایى مساوى و یکسان باشند، نظم در جامعه برقرار مى شود؟!
منبع: کتاب در محضر حضرت آیت الله العظمی بهجت- جلد۱ / محمد حسین رخشاد
Article printed from ثقلین: http://thaqalain.ir
URL to article: http://thaqalain.ir/%d9%88%d8%b8%d8%a7%d9%8a%d9%81-%d9%81%d9%82%d8%b1%d8%a7-%d8%af%d8%b1-%d9%83%d9%85%d8%a8%d9%88%d8%af%d9%87%d8%a7/
Click here to print.
تمامی حقوق برای وبسایت ثقلین محفوظ است.