- ثقلین - http://thaqalain.ir -

نقش غذاى حلال و حرام در سعادت و شقاوت انسان
گزیده‌هایی از بیانات حضرت آبت الله العظمی بهجت (ره)

واى بر ما اگر در خصوص خوردنى ها و نوشیدنى ها از حرام اجتناب نکنیم، زیرا همین غذاها است که منشأ علم و ایمان و یا کفر ما مى شود، و یک وقت نگاه مى کنیم و مى بینیم که به یزید ایمان آورده  ایم! از آیه ى «وَ لاَ تَقْرَبَا هَـذِهِ الشَّجَرَهَ فَتَکُونَا مِنَ الظَّــلِمِینَ» (سوره ى بقره، آیه ى ۳۵؛ سوره ى اعراف، آیه ى ۱۹٫)؛ (و نزدیک این درخت نشوید، تا مبادا از ستمکاران شوید.) استفاده مى شود که همین اکل و تناول بود که در سلسله ى علل و معالیل هبوط آدم ـ علیه السّلام ـ قرار گرفت! انسانى که قابلیّت مَلَک و فرشته شدن را دارد ـ هرچند طرف مقابل آن در پستىِ اسفل السّافلین مى باشد ـ در اثر خوردن و آشامیدن است که نیروى آن در خون، و بالاخره اثر آن در اعضا، بلکه در روح و مغز و فکر انسان ظاهر مى شود.

علماى سابق که آن همه در علم و عمل موفّق بودند، و عمر با برکت داشتند و از انحراف فکرى سالم بودند، در اثر خوردن غذاى حلال و اجتناب از غذاهاى شبهه  ناک بوده است.

منبع: کتاب در محضر حضرت آیت الله العظمی بهجت- جلد۱ / محمد حسین رخشاد


Article printed from ثقلین: http://thaqalain.ir

URL to article: http://thaqalain.ir/%d9%86%d9%82%d8%b4-%d8%ba%d8%b0%d8%a7%d9%89-%d8%ad%d9%84%d8%a7%d9%84-%d9%88-%d8%ad%d8%b1%d8%a7%d9%85-%d8%af%d8%b1-%d8%b3%d8%b9%d8%a7%d8%af%d8%aa-%d9%88-%d8%b4%d9%82%d8%a7%d9%88%d8%aa-%d8%a7%d9%86/

تمامی حقوق برای وبسایت ثقلین محفوظ است.