- ثقلین - http://thaqalain.ir -

اشاره‌ای به کیفیّت اندیشیدن در مرگ
گزیدهایی از بیانات میرزاجواد آقا ملکی تبریزی

و آن این است که در اموری از آن فکر کند:

اوّل آن‌که: در خصوص مرگ زودرس خود فکر کند. و برای شخص عاقل، مطالعه در خصوص حالات افرادی که به طور ناگهانی مرده‌اند، کافی است. کسانی که قبل از گرفتار شدن در چنگال مرگ، احتمال مردن خود را نمی‌دادند و فکر می‌کردند که سال‌های سال زنده خواهند بود؛ ولی ناگهان اجلشان سر رسید، و مهلتشان تمام شد!… پس زمانی که چنین امری ممکن است و واقع شده، پس چه چیزی ما را از آن، خاطر جمع کرده است؟!

دوم آن‌که: در شدّت و سختی مرگ و وحشت‌انگیز بودن آن فکر نماید… از جمله فکرهائی که باید در مورد مرگ نماید این است که: مرگ برای اولیاء الله نخستین راحتی و سرور و بهجت و لذیذ‌ترین لذّت‌ها است! و این مسأله را نیز می‌تواند از روایات انبیاء و ائمّه (ع) به دست آورد؛ و همچنین با مشاهده‌ی حالت اشتیاق محبّان خداوند متعال به مردن و اظهار شوق آنان به مرگ، می‌توان به این امر آگاه شد… و کفایت می‌کند تو را از میان آن‌ها، فرمایش امیر المؤمنین (ع) که فرمود:

«به خداوند سوگند، پسر ابوطالب نسبت به مرگ، مشتاق‌تر و مأنوس‌تر است از انس کودک، به پستان مادرش!»

 و فرمایش آن حضرت (ع) در مورد شیعیان خاصّ خود:

«اگر نه این بود که خداوند اجل‌های معیّن آنان را نوشته است، جان‌هاشان یک چشم به هم زدن در کالبدشان نمی‌ماند، از شوق رسیدن به خداوند و پاداش‌ الهی!»

 منبع: کتاب به سوی دوست،  ص ۷۸


Article printed from ثقلین: http://thaqalain.ir

URL to article: http://thaqalain.ir/%d8%a7%d8%b4%d8%a7%d8%b1%d9%87%e2%80%8c%d8%a7%db%8c-%d8%a8%d9%87-%da%a9%db%8c%d9%81%db%8c%d9%91%d8%aa-%d8%a7%d9%86%d8%af%db%8c%d8%b4%db%8c%d8%af%d9%86-%d8%af%d8%b1-%d9%85%d8%b1%da%af/

تمامی حقوق برای وبسایت ثقلین محفوظ است.